Redaktør: Politik handler for meget om vindere og tabere

Der er grund til at tage det alvorligt, når politikere fra flere af Folketingets partier fredag i Politiken leverer en bredside mod omfanget af personfnidder i landspolitik og det opskruede medietempo, der beredvilligt dækker det.

Det siger chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

Medierne ringer fra morgen til aften, lyder kritikken, og mudderkastningen mellem politikerne fylder så meget, at der ikke er tilstrækkeligt med tid til at dykke ordentligt ned i substansen, siger fire afgående folketingsmedlemmer til avisen.

- Deres kritik flugter jo meget godt med det, man hører rundt omkring i landet. Mange er trætte af, at politik er blevet en slags sport, hvor det hele ender med en vurdering af, hvem der vandt og tabte i denne uge, siger Troels Mylenberg.

- Jeg synes, at man skal tage det alvorligt, når kritikerne her siger, at de ikke føler, at de kan bidrage til andet end sådan en osteklokke-verden, og man må stoppe op og kigge på, om det er den type politikere, vi gerne vil have, siger han.

Men selvom pressen ikke ligefrem stopper politikere, der kaster sig ud i personlige opgør, så bærer politikerne selv en del af ansvaret, påpeger Troels Mylenberg.

- Tag nu Folketingets nye spørgetime (en duel mellem partilederne, red.): jeg tror ikke, at der er en eneste vælger, der mener, at det har bidraget med noget positivt.

- Og når Folketinget selv er med til at opstille sådan nogle kunstige dramaer, hvor man skal fange hinanden på det forkerte ben, så beder de jo også om at blive vurderet ud fra, hvem der vandt og tabte, siger han.

Spørgsmål: Nogen vil måske mene, at det er noget klynk, at politikere brokker sig over at blive ringet op tidligt om morgenen?

- Altså, hvis man ikke vil ringes op klokken 06, kan man jo bare lade være med at tage telefonen. Og ærgerligt nok er der utroligt få politikere, der tør være ligeglade med at løbe med på dagsordnen, lyder det fra Troels Mylenberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip