Rederi betaler millioner for at få frigivet skib i Kina

Et japansk rederi har betalt et beløb svarende til cirka 150 millioner kroner for at få frigivet et skib, som de kinesiske myndigheder havde beslaglagt.

Tørlastskibet fra rederiet Mitsui O.S.K. Lines blev holdt tilbage i en kinesisk havn i lørdags. Angiveligt på grund af en betalingsstrid, der går tilbage til årene før Anden Verdenskrig, skriver japanske medier torsdag.

- Domstolen har den 24. april 2014 afsagt en kendelse om at ophæve tilbageholdelsen af skibet Baosteel Emition, hedder det i en erklæring fra Shanghai Maritime Court.

En talsmand for det japanske rederi siger til nyhedsbureauet Reuters, at han umiddelbart ikke kan bekræfte oplysningerne. Han fortæller, at rederiet fortsat arbejder på at få frigivet fartøjet.

En række retssager med krav om erstatning er dukket op i Sydkorea og Kina som følge af, at firmaer eller personer blev tvunget til at arbejde for udenlandske virksomheder op til og under Anden Verdenskrig.

I februar blev to japanske firmaer sagsøgt. Det var første gang, at en kinesisk domstol accepterede en sag af den slags.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip