Redningsfolk fra skibskatastrofe styrter i døden i Sydkorea

En helikopter, der deltog i eftersøgningen af ofre for den sydkoreanske færgekatastrofe, der kostede op mod 300 mennesker livet, er torsdag styrtet ned i et boligområde i byen Gwangju.

Alle helikopterens fem besætningsmedlemmer er dræbt, siger sydkoreanske myndigheder.

Der er ikke umiddelbart meldinger om andre dræbte, men en gymnasieelev er såret efter at være blevet ramt af flyvende vragrester fra helikopteren, der kun lige nøjagtig undgik at ramme boligblokke i området.

Dramatiske optagelser sendt på tv-stationen YTN viser, hvordan helikopteren styrtede direkte mod jorden og eksploderede som en ildkugle, da den ramte jorden.

- Fem personer var om bord, og alle formodes dræbt, siger den lokale brandchef, Moon Ki-Shik.

Besætningen på helikopteren var på vej hjem fra en mission, hvor den havde hjulpet til ved eftersøgningen af de ofre, der fortsat ikke er fundet efter færgekatastrofen 16. april.

Her sank færgen Sewol, der var læsset med tre gange så mange passagerer og gods, som den var godkendt til.

Forliset indtraf omkring 20 kilometer ud for Sydkoreas sydvestlige kyst, da færgen var på vej fra havnebyen Icheon på fastlandet til den sydligt beliggende ferieø Jeju.

I alt var 476 mennesker om bord - de fleste af dem skolebørn - da skibet sank.

Men tre måneder senere arbejder dykkere og andre reddere altså stadig på at finde enkelte lig, der fortsat er væk.

Nogle af besætningsmedlemmerne, heriblandt kaptajnen, er på en overvågningsvideo blevet optaget, mens de forlader skibet, mens skolebørn gentagne gange opfordres til at blive i deres kahytter for at afvente videre ordrer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip