Regering bøjer sig for K - sænker udledning af kvælstof

Der udledes mindre kvælstof i de kommende år. Det fremgår af regeringens naturpakke, oplyser miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til TV2.

Dermed ser det ud til, at regeringen bøjer sig for De Konservatives krav til naturpakken.

- Jeg har nu haft god tid til at drøfte med de borgerlige partier, hvad de har af ønsker til pakken. Jeg har drøftet det med de grønne organisationer og landbruget. Omkring den 25. april præsenterer jeg så et egentligt udspil.

- Og jeg kan allerede i dag sige, at De Konservative vil blive imødekommet i det udspil, som regeringen præsenterer, med kvælstofreduktion, siger Esben Lunde Larsen til TV2.

De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, krævede for nylig, at regeringen kompenserede for, at den omdiskuterede landbrugspakke øger udledningen af kvælstof. Det skulle ske med en naturpakke, som sænker udledningen.

Landbrugspakken øger først kvælstofudledningen, fordi bønderne må dyrke mere jord, når de tvungne randzoner langs vandløb skrottes. Naturpakken kompenserer senere for udledningen af kvælstof med flere vådområder og frivillige randzoner.

De Konservative kræver, at naturpakken udleder 624 tons mindre kvælstof i 2017 og 2018, men Esben Lunde Larsen vil ikke garantere, at partiet får opfyldt dét krav.

- Jeg lægger mig hverken fast på antallet af ton, antallet af virkemidler, eller økonomi - for der skal jo finansiering til. Det skal bero på både udspillet og forhandlingerne, og de foregår som bekendt bag lukkede døre, siger Esben Lunde Larsen til TV2.

- Men jeg kan sige, at De Konservative bliver imødekommet i forhold til ønsket om, at der kommer kvælstofreduktion i pakken, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip