Regering vil hjælpe bandemedlemmer af med tatoveringer

Tidligere bandemedlemmer skal kunne få økonomisk hjælp fra statskassen, når de skal have fjernet deres bande-tatoveringer.

Det er en del af regeringens nye udspil til en bandepakke, kaldet "fast greb om banderne".

Det skal ske gennem en særlig pulje, der også skal finansiere hurtige flytninger af folk, der vil ud af bandemiljøet og starte på en frisk.

Regeringens udspil til en ny bandepakke omfatter en rækker strafskærpelser, der skal stramme grebet om bandemedlemmerne.

Men samtidig rummer udspillet en stribe forebyggende tiltag, især omkring de såkaldte exit-programmer.

Regeringen vil etablere et nyt centralt exit-center hos Rigspolitiet, som kan bistå kommuner, kriminalforsorgen, politikredsene og andre myndigheder med rådgivning i den løbende exit-indsats.

Når det kommer til bandepakkens strafskærpelser, vil regeringen gøre det lettere at bruge den såkaldte bandebestemmelse, som kan give op til dobbelt straf til bande- og rockermedlemmer, der begår alvorlige forbrydelser.

I dag er der en række forudsætninger, der skal opfyldes, før en dommer må idømme op til dobbeltstraf. Blandt andet skal lovovertrædelsen have baggrund i et igangværende "gensidigt opgør", hvor der "flere gange" har været anvendt skydevåben.

Fremover skal det ifølge regeringen være tilstrækkeligt, at den aktuelle lovovertrædelse har baggrund i en "konflikt", hvor der blot én gang tidligere er anvendt skydevåben.

Den lettere adgang til at idømme op mod dobbeltstraf skal forebygge, at konflikter optrappes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip