Regeringen beskyldes for at pynte på jobtal

Oppositionen betegner regeringens påstand om, at der er skabt 40.000 nye arbejdspladser i den private sektor som et "skønmaleri". Det skriver Jyllands-Posten.

De mange nye job er først og fremmest deltids- og studiejob på ned til et par timers arbejde om ugen, konstaterer avisen.

Målt på antallet af timer er arbejdsmængden i den private sektor således gået en smule tilbage i perioden fra regeringen trådte til i efteråret 2011 og frem til fjerde kvartal 2014. Det viser tal fra nationalregnskabet ifølge Jyllands-Posten.

Og den udvikling får flere finansordførere fra de borgerlige partier til at kritisere regeringens melding om, at "vi har skabt 40.000 private arbejdspladser - mens Løkke har tabt 100.000 private arbejdspladser".

- Man laver et skønmaleri, som slet ikke holder, siger Peter Christensen fra Venstre til Jyllands-Posten, mens Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance betegner regeringens fremstilling som "manipulation og vildledning".

I sin Økonomiske Redegørelse i august sidste år konstaterede regeringen da også, at fremgangen i den private beskæftigelse ikke er fulgt af en tilsvarende stigning i antallet af arbejdstimer.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, fastholder, at regeringens økonomiske politik er en succes.

- Det vigtigste for os er, at flere er kommet i beskæftigelse i den private sektor end før, og det kan ikke ødelægge min glæde, at nogle job er gået til studerende. Lige nu går alle økonomiske nøgletal i den rigtige retning for os, siger han til avisen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip