Regeringen forventer øget vækst og flere private job

Lidt højere vækst og flere private job.

Sådan lyder regeringens forventning i det såkaldte konvergensprogram, som indeholder flere nøgletal.

Regeringen opjusterer sit skøn for væksten i år fra 1,4 procent til 1,6 procent, og samtidig forventer man flere private job.

Regeringen har siden december regnet med en vækst på 1,4 procent i 2015. Der er dermed tale om en lille opjustering, som kommer efter, at Nationalbanken tidligere på måneden hævede sin forventning fra en en vækst på 1,7 i BNP til 2,0 procent i år.

Ifølge økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) afspejler fremgangen sig også i antallet af private arbejdspladser.

- Genopretningen af dansk økonomi baner vejen for knap 160.000 flere private fuldtidsbeskæftigede frem mod 2020. Det er 10.000 flere end det mål, vi satte os i Vækstplan DK, siger han.

- Det giver berettiget høj tillid til dansk økonomi til glæde for danskerne og virksomhederne, som nu igen skaber jobs i Danmark.

Der har nu været vækst i dansk økonomi i seks kvartaler i træk, hvor 38.000 flere er kommet i job og færre er ledige.

Høj forbrugertillid, styrket konkurrenceevne og et boligmarked i bedring peger på lysere udsigter for dansk økonomi. De meget lave renter og faldet i olieprisen styrker også væksten i år, fremgår det af konvergensprogrammet.

Det forventes også, at man vil gå fra et skønnet strukturelt underskud på 0,5 pct. af BNP i 2016 til - gradvist frem mod 2020 - at opnå strukturel balance mellem de offentlige indtægter og udgifter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip