Regeringen lancerer godt nyt til landets iværksættere

I fremtiden skal det være lettere at være iværksætter i Danmark.

Et nyt initiativ fra regeringen lægger op til, at fremtidens iværksættere vil blive hjulpet i gang ved, at man giver dem mulighed for at afskrive en stor del af deres investeringer til et senere år.

Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) i en pressemeddelelse.

- Vores velfærd er helt afhængig af, at idérige mennesker formår at forvandle deres idéer til varer, der kan sælges. Vi har mange dygtige virksomheder, der arbejder med banebrydende idéer, siger Sofie Carsten Nielsen og tilføjer:

- De virksomheder skal vi sikre gode rammevilkår, og det arbejder regeringen løbende for. De nye regler gør det mere attraktivt at investere i forskning og udvikling.

Det nye initiativ betyder i praksis, at en virksomhed kan nå at komme godt i gang og skabe et overskud uden at skulle afskrive sine investeringer med det samme.

Ifølge Morten Østergaard er forslaget godt nyt for landets spirende iværksættere.

- Regeringen vil gerne opmuntre private virksomheder til at investere i ny viden og udvikling af nye produkter, siger økonomi- og indenrigsministeren og tilføjer:

- Det er hårdt arbejde for mange virksomheder, der ofte må køre med underskud i en årrække, før der viser sig en gevinst af investeringerne. Derfor foreslår vi nu smidigere regler for afskrivning af omkostninger til forskning og udvikling.

Forslaget kommer i kølvandet på en lang række andre vækstinitiativer, der er blevet lanceret fra regeringens side siden tirsdag. Det er samtidig et forslag, der kommer til at koste kroner. Men det er investeringen værd, mener Morten Østergaard.

- Det koster selvfølgelig staten nogle penge. Dem er vi parat til at prioritere, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip