Regeringen nedjusterer ejendomsvurderingen fra 2011

Regeringen er klar med et lovforslag, som forlænger 2011-vurderingen af ejerboliger til også at gælde i 2013 og 2014.

Som en del af lovforslaget sænkes den forlængede 2011-vurdering, hvilket kan give boligejerne op imod fem procent lavere ejendomsvurderinger.

Det meddeler skatteminister Holger K. Nielsen (SF) på ministeriets hjemmeside.

- Regeringen forlænger 2011-vurderingen i 2013 og 2014, fordi vi ikke mener, at det nuværende vurderingssystem kan give boligejerne en ny 2013-vurdering, de kan have tillid til, siger Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Dermed skal 2011-vurderingerne fortsat gælde, selvom de er fejlhæftet.

Det var Rigsrevisionen, der i august udsendte en beretning, som afdækkede omfattende fejl i Skats offentlige ejendomsvurderinger.

Rigsrevisionen kritiserede, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene blev handlet til.

De fejlbehæftede vurderinger betyder for tusindvis af boligejernes vedkommende, at de har betalt for meget i skat, mens andre har betalt for lidt i skat.

- For at komme boligejerne i møde, mens vi venter på det nye vurderingssystem, har regeringen besluttet at sænke den forlængede 2011-vurdering. På den måde skaber vi en sikkerhedsmargin. Det er jeg meget tilfreds med, siger skatteministeren.

Nedsættelsen af den forlængede 2011-vurdering i regeringens lovforslag er målrettet boligejere, som kan være berørt af, at selvsamme ejendomsvurdering har været for høj.

Tidligere har Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti forladt forhandlingerne med skatteministeren om et nyt system for de udskældte ejendomsvurderinger. Der ser ud til, at regeringen vil indgå en smal aftale med Enhedslisten.

Overfor TV2 Nyhederne uddyber skatteministeren, hvorfor de fejlbehæftede ejendomsvurderinger får lov til at fortsætte:

- Det gamle system var så dårligt og maltrakteret, at vi er nødt til at starte forfra med et nyt system.

- Derfor har vi nedsat et udvalg, der skal arbejde til maj næste år og sørge for, at vi får en bred aftale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip