Regeringen om metroaftale: Vi skaber job og velfærd

Regeringen og Københavns Kommune er enige om at give den københavnske metro endnu et boost ved at anlægge en metro til Sydhavnen med fem stationer.

Regeringsparterne mener, at beslutningen udgør et stort skridt i retning af at fremtidssikre den kollektive trafik i hovedstaden, og at udbygningen vil bidrage til dansk vækst.

- Det er centralt for regeringen at prioritere den kollektive trafik. En velfungerende kollektiv trafik sikrer mobilitet og modvirker trængsel og understøtter dermed et grundvilkår for vækst, siger Finansminister Bjarne Corydon (S) i en udtalelse.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) pointerer, at Sydhavnsmetroen, der vil være en afgrening fra den nye Metrocityring og fungere som en forlængelse af pendullinjen fra Nordhavnen til København H., vil skabe både arbejdspladser og bedre velfærd.

- At vi hurtigere og mere fleksibelt kan få transporteret mennesker fra A til B er med til at skabe flere job og bedre velfærd, siger Vestager.

- Og så betyder det også mindre spildtid i dagligdagen for både københavnere, pendlere og besøgende i København, så jeg er meget tilfreds med forslaget om at udbygge metroen, siger hun.

Aftalen mellem regeringen og Københavns Kommune skal først til forhandling i forskellige forligskredse i Folketinget, før den kan blive til virkelighed. Det bliver dog ikke noget problem, mener transportminister Magnus Heunicke (S).

- Jeg har haft sonderinger på Christiansborg, og der er velvilje, for det er et knaldgodt projekt, lyder det fra ministeren.

Planen er, at Sydhavnsmetroen skal ende ved Ny Ellebjerg Station, og at stationen skal udgøre en såkaldt knudepunktsstation af både regional og national betydning, hvor der skabes forbindelse for rejsende fra Jylland, Fyn, Vest- og Sydsjælland til Københavns centrum og omegn.

Nogle regional- og fjerntog vil kunne føres direkte via Ny Ellebjerg til Amager og Lufthavnen, og det vil ifølge regeringen gøre skiftemuligheder på Ny Ellebjerg værdifulde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip