Regeringen slår til mod virksomheder i skattely

Skrevet af admin

|

12/12/2014

Dagens topnyheder

Regeringen er blevet enig med Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti om en aftale, der skal bekæmpe skattely.

- Det er en god dag for bekæmpelse af skattely, og det understøtter, at Danmark er blandt de førende lande i verden på området, siger skatteminister Benny Engelbrecht (S).

Som led i aftalen får Skat mulighed for at se bort fra ellers bindende skattesvar, hvis det efterfølgende skulle vise sig, at myndighedernes vurdering bygger på fejlagtige oplysninger.

Det sker for at sikre sig retten til skattebetaling med tilbagevirkende kraft, hvis en virksomhed flytter i skattely og efterfølgende viser sig at være mere værd, end der er opgivet til myndighederne i Danmark.

Muligheden for at sløjfe de bindende svar er ikke Dansk Folkepartis kop te, men partiet har alligevel valgt at gå med i aftalen i modsætning til de øvrige partier i den blå blok.

Aftalen lægger også op til at øge åbenheden omkring selskabsskatten. Det sker ved gradvist at udvide de såkaldt åbne skattelister, der fra 2017 skal vise selskabsskattebetalingen fem år tilbage i tiden mod de nuværende to år.

Det skønnes, at der hvert år forsvinder et milliardbeløb ud af Danmark til skattelylande. Men hvor mange af dem, som man med aftalen nu får fat i, vil skatteministeren ikke lægge sig fast på.

- Vi kommer selvfølgelig til at få fat på mere, men vi har ikke lagt os fast på et provenu-beløb. Målet er at få flere penge i kassen, men dem vil vi se komme ind først, siger Benny Engelbrecht.

Regeringen og de øvrige partier bag aftalen er også enige om at beskatte stifteren af de såkaldte "trusts". Disse initiativer indgik i regeringens skattelypakke og vil begge få virkning fra sommeren 2015.

/ritzau/