Regeringen støtter Nepal med yderligere 20 millioner

Yderligere 20 millioner kroner skal sendes af sted til Nepal, har den danske regering besluttet onsdag. Dermed lyder det samlede danske bidrag efter det voldsomme jordskælv i lørdags på 31,3 millioner kroner.

Den nye bevilling kommer ifølge Udenrigsministeriet efter, at FN onsdag kom med en nødhjælpsappel på over 2,8 milliarder kroner til indsatsen de kommende tre måneder.

- Danmark har allerede reageret med en hurtig respons gennem udsendelse af koordinationseksperter fra Beredskabsstyrelsen og gennem støtte til danske humanitære organisationer.

- Nu træder Danmark også til som nogle af de første ved at støtte FN's humanitære respons, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse onsdag.

De 20 millioner kroner skal fordeles ligeligt mellem FN's Verdensfødevareprogram, WFP, og Unicef.

Befolkningen i de ramte områder i Nepal har ifølge ministeren nu behov for helt basale fornødenheder som mad, rent vand, medicin og ordentlige sanitære forhold til at undgå spredning af sygdomme.

Ministeren oplyser, at støtten til WFP vil imødekomme store udfordringer med at få hjælp ud til afsidesliggende egne i Nepal. WFP leder nemlig logistikindsatsen og planlægger at flyve hjælp ud med helikoptere, lyder det fra Mogens Jensen.

Dødstallet efter jordskælvet, som blev målt til 7,8, da det ramte Nepal lørdag formiddag dansk tid, er vokset stødt lige siden og er nu oppe på over 5000.

Derudover er mindst 10.000 personer kvæstede. FN siger, at op mod otte millioner mennesker i 39 af Nepals 75 distrikter er blevet berørt af naturkatastrofen.

Norges regering besluttede tirsdag at give yderligere 100 millioner norske kroner i støtte til Nepal oven i beløbet på 30 millioner kroner, som allerede blev bevilget, da skælvet fandt sted.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip