Regeringen tilbageruller besparelser: Aftale sikrer Skat 400 medarbejdere

Efter en stribe nedskæringer i Skat får Skat nu tilført ekstra ressourcer i form af penge og flere medarbejdere.

Regeringen har besluttet at tilbagerulle besparelser på 315 årsværk i Skat og tilføre ekstra 35 årsværk til inddrivelse samt 50 årsværk til udbytteområdet.

Det står klart fredag, hvor skatteminister Karsten Lauritzen (V) fremlægger sin handlingsplan for Skat.

- Det står klart, at der sidder for få hænder og kigger på sagerne. Det ændrer vi på nu med en markant oprustning, siger Karsten Lauritzen med henvisning til sagen om udbytteskat.

Her har Skat tilsyneladende udbetalt 6,2 milliarder kroner til svindlere i udlandet trods flere advarsler om manglende kontrol med udbetalingerne.

Karsten Lauritzen har på forhånd sikret sig opbakning fra et bredt flertal af Folketingets partier for planen. Den betyder, at Skat næste år vil blive tilført 130 millioner kroner, og fra 2017 og frem vil Skat årligt få 240 millioner kroner ekstra.

Ud over regeringen er også Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale og De Konservative med i aftalen om at give Skat bedre rammer for opkrævningen.

Ud over flere ressourcer i form af penge og mandskab vil politikerne også se på, om reglerne kan forenkles, så det bliver lettere at opkræve Skat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip