Regeringen varsler indgreb på asylområdet

Regeringen varsler et indgreb på asylområdet, der vil blive præsenteret på et pressemøde senere fredag.

Det sker i forlængelse af, at regeringen præsenterer sin handlingsplan for forebyggelse af radikalisering og ekstremisme.

Asylområdet har på det seneste været i fokus, fordi der i år har været en ekstraordinær stor strøm af flygtninge til Danmark.

Presset skyldes blandt andet, at der er rekordmange krige og konflikter rundt i verden. For første gang nogensinde er der på samme tid fire af de såkaldte niveau 3-kriser, som betegnes som de mest alvorlige ifølge FN og en række andre internationale organisationer.

De fire største konflikter er lige nu i Syrien, Irak, Sydsudan og Den Centralafrikanske Republik (CAR).

De mange krige har sendt mange mennesker på flugt, og en del ender i Danmark. De officielle tal for august er endnu ikke offentliggjort, men ifølge flere medier kom i alt cirka 2000 ansøgere til Danmark i sidste måned.

Det svarer til i gennemsnit 65 flygtninge om dagen. Stigningen ser ud til at fortsætte i september med omkring 100 flygtninge om dagen, hvilket vil sige omkring 3000 for hele måneden.

Fortsætter stigningen året ud, kan antallet af flygtninge i år ramme mindst 14.000. Regeringen opjusterede tidligere på året det forventede antal flygtninge fra 7500 til 10.000.

Ifølge Udlændingestyrelsen skal man helt tilbage til 1995, fra tiden under krigen i Bosnien, for at finde et lignende niveau.

Med baggrund i den stigende flygtningestrøm opjusterede Justitsministeriet for få dage siden de forventede udgifter til asylansøgere til 1,8 milliarder kroner i år. Det er 200 millioner kroner højere end den tidligere forventning.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip