Regeringen varsler indgreb på asylområdet

Regeringen varsler et indgreb på asylområdet, der vil blive præsenteret på et pressemøde senere fredag.

Det sker i forlængelse af, at regeringen præsenterer sin handlingsplan for forebyggelse af radikalisering og ekstremisme.

Asylområdet har på det seneste været i fokus, fordi der i år har været en ekstraordinær stor strøm af flygtninge til Danmark.

Presset skyldes blandt andet, at der er rekordmange krige og konflikter rundt i verden. For første gang nogensinde er der på samme tid fire af de såkaldte niveau 3-kriser, som betegnes som de mest alvorlige ifølge FN og en række andre internationale organisationer.

De fire største konflikter er lige nu i Syrien, Irak, Sydsudan og Den Centralafrikanske Republik (CAR).

De mange krige har sendt mange mennesker på flugt, og en del ender i Danmark. De officielle tal for august er endnu ikke offentliggjort, men ifølge flere medier kom i alt cirka 2000 ansøgere til Danmark i sidste måned.

Det svarer til i gennemsnit 65 flygtninge om dagen. Stigningen ser ud til at fortsætte i september med omkring 100 flygtninge om dagen, hvilket vil sige omkring 3000 for hele måneden.

Fortsætter stigningen året ud, kan antallet af flygtninge i år ramme mindst 14.000. Regeringen opjusterede tidligere på året det forventede antal flygtninge fra 7500 til 10.000.

Ifølge Udlændingestyrelsen skal man helt tilbage til 1995, fra tiden under krigen i Bosnien, for at finde et lignende niveau.

Med baggrund i den stigende flygtningestrøm opjusterede Justitsministeriet for få dage siden de forventede udgifter til asylansøgere til 1,8 milliarder kroner i år. Det er 200 millioner kroner højere end den tidligere forventning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip