Regeringen vil bruge halv milliard på elbiler

Hvis det står til regeringen, så skal el- og brintbiler fortsat fritages for afgifter, også på den anden side af 2015, hvor den nuværende ordning ellers udløber.

Det siger skatteminister Benny Engelbrecht (S) til Ritzau.

- Vi forlænger afgiftsfritagelsen for el- og brintbiler sådan, at de også bliver fritaget i 2016. Så kan der skabes ro i forhold til branchen. Det har den efterlyst, siger han.

- Salget af elbiler er heldigvis steget meget inden for det seneste år, og der er jo ingen grund til, at det skulle stoppe, siger han.

Uden en ny aftale for afgifterne på området ville el- og brintbiler fra den ene dag til den anden være omfattet af de almindelige regler i registreringsafgiften og i de løbende bilafgifter.

Det ville for nogle biler svare til en pludselig afgiftsstigning fra nul til 180 procent.

Skatteministeren understreger, at der desuden efter 2016 vil ske en "gradvis indfasning" af afgifterne til det almindelige afgiftssystem.

Alt sammen en øvelse, der koster 450 millioner kroner - også når de positive effekter af forslaget er indregnet.

Og på spørgsmålet om, hvor de penge skal komme fra, svarer ministeren:

- Det bliver en del af finanslovsforslaget for næste år, så når vi lægger det ind, der, så har vi en forventning om, at der vil være en bred tilslutning til, siger Benny Engelbrecht.

Det bliver med andre ord noget, som man ser på efter valget.

- Jeg har meget, meget svært ved at se, at der ikke skulle være et bredt flertal, som søger ned ad den vej. Det vil være noget af det, vi prioriterer, og det er vigtigt at signalere en afgiftsfritagelse til branchen allerede nu, så man ikke skal til at overveje noget nyt, siger han.

Ud over forlængelsen af afgiftsfritagelsen på el- og brintbiler vil regeringen forlænge godtgørelsen af el-afgiften på el forbrugt til erhvervsmæssig opladning af batterier til elbiler.

Ifølge Skatteministeriet vil den forlængede afgiftsfritagelse indebære en udgift på 550 millioner kroner, men samtidig regner man med, at tiltaget - hvis det bliver til noget - vil skæppe 100 millioner kroner i kassen den anden vej, så de samlede udgifter ender på 450 millioner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip