Regeringen vil gøre det billigere at arve virksomhed

28/09/2015 23:36

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Regeringen er klar til at lade statskassen hente 600 millioner kroner mindre ind i skat fra overdragelse af unoterede aktier, fremgår det af forslaget til finanslov for 2016.

Det skal ifølge regeringen være med til at sikre gode rammevilkår for familieejede virksomheder.

Konkret foreslår regeringen at genindføre den såkaldte formueskattekurs, der indtil for nylig kunne bruges til at værdiansætte unoterede aktier, der blev givet som gave eller gik i arv.

Den blev afskaffet af den tidligere regering i februar med den begrundelse, at ordningen indebar et skattehul, og at metoden var upræcis.

Den daværende regering mente, at formueskattekursen gjorde det muligt helt at undgå at betale skat af aktiegevinster eller reducere beskatningen.

Men Venstre-regeringen mener, at det var en "forkert beslutning", står der i finanslovsforslaget.

- Det vil regeringen rette op på ved at rulle den tidligere regerings forringelser tilbage og genindføre formueskattekursen, står der i finanslovsforslaget.

Regeringen medgiver dog, at der var problemer med den gamle ordning, som SR-regeringen lukkede. Skatteministeriet oplyste tilbage i februar, at det var muligt helt at undgå dansk beskatning, hvis man gav aktier til børn, der boede i udlandet.

Den nuværende regering forsikrer, at den vil arbejde for at finde en model, hvor det skattehul ikke genåbnes.

Regeringen skønner, at det vil give 600 millioner kroner mindre i statskassen næste år at gå tilbage til formueskattekursen.

- De familieejede virksomheder er vigtige for dansk erhvervsliv. De er med til at sikre udvikling og arbejdspladser i Danmark, argumenterer regeringen.

/ritzau/