Regeringspartier tager afstand fra anti-mobbeforslag

Selv om Venstres udspil til en øget indsats mod mobning lige er blevet præsenteret, bliver der allerede peget på flere knaster i oppositionspartiets forslag.

Hos De Radikale tages der således afstand fra den del af udspillet, der går på at skære i børnechecken hos de forældre, der har et barn, som mobber andre - hvis forældrene vel at mærke ikke vil være med til at løse problemet.

På sin Facebook-side skriver minister for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold, Manu Sareen (R), at mobning er et problem som skal tages alvorligt og løses mellem skole og forældre og i grelle tilfælde også Socialforvaltningen.

- Venstres forslag om at trække i børnechecken, mener jeg ikke, vil hjælpe.

- Mobning er noget, vi skal gøre noget ved, men det er ikke noget, der hurtigt bliver fikset ved at sanktionere forældrene økonomisk, skriver Manu Sareen.

Heller ikke hos Socialdemokraterne er der ikke den store opbakning at hente til udspillet, fortæller undervisningsordfører Annette Lind.

- Skolerne skal gøre rigtig meget for, at mobning ikke kommer til at ske. Men jeg tror ikke, at man skal bede lærerne om at være politibetjente, siger hun til Ritzau.

Uanset forslaget fra Venstre understreger socialdemokraten, at et barn, der bliver mobbet, er et barn for meget.

- Derfor skal der gøres rigtig meget ude på skolerne, hvor man også har ansvar for at have en politik på området. Og jeg tror, skolerne kan løfte det ansvar og den opgave, siger Annette Lind.

Venstre vil drøfte forslaget med børnechecken samt en række andre initiativer i udspillet med de øvrige partier omkring satspuljen - hvilket vil sige alle partier undtagen Enhedslisten - for at finde midler til kampen mod mobning.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip