Regeringspolitikere: Kom nu EL - vi vil en rød aftale

Regeringens økonomiske topministre har siddet hele eftermiddagen og aftenen og forhandlet med først Venstre og siden også De Konservative om næste års finanslov.

Alligevel har en række fremtrædende medlemmer af de tre regeringspartier, Socialdemokraterne, SF og De Radikale, tilsyneladende ikke opgivet at få en finanslovaftale med Enhedslisten.

En af dem, der tirsdag aften kommer med en offentlig opfordring til Enhedslisten om at tage imod regeringens tilbud, er miljøminister Ida Auken (SF).

- Kom nu EL. I har fået et kæmpe godt tilbud. Slå nu til før nogle andre gør. Naturfond, grøn omstillingsfond, penge til ressourcestrategi og meget meget mere grønt og rødt, skriver hun på Facebook.

Også Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, kommer med en klar opfordring til Enhedslisten.

- Kom nu ned fra bjerget EL - vi vil en rød aftale. I kan sige JA nu - hvis I vil, skriver hun på Twitter.

Selv i den radikale lejr er der fortsat større appetit på en finanslovaftale med Enhedslisten end med de borgerlige partier hos social- og forsvarsordfører Zenia Stampe (R).

Men hun understreger dog, at regeringen ikke skal give sig over for Enhedslistens krav om at indføre minimumrettigheder i ældreplejen om retten til at komme i bad to gange om ugen.

- Foretrækker FL med Ø frem for VK. Men foretrækker samtidig FL med VK frem for detailstyring af kommunerne, skriver Zenia Stampe på Twitter.

Enhedslisten har ikke været til forhandlinger i Finansministeriet siden mandag aften. Tidligere tirsdag fastslog politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL), at hun ikke ønsker at slække yderligere på Enhedslistens krav.

/ritzau/

 

Dagens Gossip