Region: Fynsk vagtlæge havde uforsvarligt mange vagter

38 vagtlæge-vagter på 60 dage og derudover en praksis, der skulle passes i dagtimerne. Den vagtlæge, der fejldiagnosticerede en nu afdød 36-årig kvinde fra Glamsbjerg på Fyn i marts, havde et meget stort antal vagter, viser en gennemgang af hans vagtplan.

I perioden fra 1. marts til 29. april havde han 38 vagter i lægevagten samtidig med, at han tilsyneladende har drevet sin praksis i dagtiden.

Det får nu Region Syddanmark til at se på reglerne for antallet af den enkelte læges vagter i lægevagtordningen - fordi der bør være en grænse for, hvor mange vagter, lægerne må tage.

- Af hensyn til patienternes sikkerhed bliver vi nødt til at stramme op på vores vagtinstruks, og derfor vil på mandag drøfte dette med lægerne, siger formand for Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg, Bo Libergren (V), i en pressemeddelelse.

- Det er ikke acceptabelt, hvis de kan tage vagter i et uforsvarligt omfang.

Regionen er blevet opmærksom på de manglende regler efter sagen om en 36-årig kvinde fra Glamsbjerg på Fyn, der i marts døde af en blodprop.

Forinden havde hun været i kontakt med den pågældende læge i lægevagten, der ikke opfangede, at kvinden havde brug for akut hjælp.

- Det er synes umiddelbart ikke forsvarligt at tage så mange vagter i streg, hvis man samtidig har en lægepraksis, som man driver om dagen, siger Bo Libergren og fortsætter:

- Så vil der ikke være nok tid til at restituere og hvile sig, så man er stand til at hjælpe og rådgive patienter. Derfor må vi have regler om det.

Region Syddanmark fastslår, at en læge typisk tager tre til fem vagter i regionens lægevagtordning i løbet af en måned, men da der ikke er sat et loft over antallet af vagter for den enkelte læge, kan lægerne i princippet tage så mange vagter, de vil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip