Region: Kendte ikke til suspenderet psykiaters traume

Region Syddanmark stillede i 2013 en overlæge fra Svendborg Sygehus til rådighed for at vejlede og støtte en fynsk psykiater, der i årevis havde været i søgelyset for at give forkert behandling.

Psykiateren blev lørdag suspenderet af Sundhedsstyrelsen efter at have fejlbehandlet patienter i flere år.

Regionen vidste i 2013 ikke, at Sundhedsstyrelsen havde mistanke om, at et hovedtraume hos psykiateren kunne være årsagen til fejlbehandlingerne.

Det siger formanden for Region Syddanmarks sundhedssamordningsudvalg, Bo Libergren, fra Venstre til DR Fyn.

- Embedslægeinstitutionen mente ikke, der var grundlag for at tage autorisationen eller skride hårdere ind mod psykiateren, men bad os om at bidrage ved at supervisere psykiateren, siger Bo Libergren.

Efter DR Nyheders historier om den fynske psykiater, har Sundhedsstyrelsen lørdag valgt midlertidigt at suspendere hans autorisation. Det sker på baggrund af et skriftligt svar, som den fynske psykiater har givet på anklagerne om fejlbehandling.

Ifølge Bo Libergren bliver regionen i processen ikke gjort bekendt med embedslægernes bekymring for at psykiaterens hovedtraume, der stammer fra et fald fra et stillads i 2002, spillede en rolle i fejlbehandlingerne.

- Det, vi finder ud af, er, at behandlingskvaliteten er under standard, og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe med at gøre noget ved, siger Bo Libergren.

Allerede efter to støttesamtaler med psykiateren fortæller overlægen dog om vanskeligheder med at supervisere og få måneder senere, lyder overlægens melding, at han overordnet set ikke mener, der er sket fremskridt, og at forløbet opgives.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip