Region Syd vil forenkle ambulancefolks uddannelse

Skrevet af admin

04/08/2016

Mest læste i dag

Uddannelsen som ambulanceredder og -behandler bør forenkles. Sådan lyder det fra formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Hun opfordrer undervisningsministeren til at slå reddernes assistent- og behandleruddannelse sammen til én uddannelse.

- Det er en langstrakt proces at komme igennem for at blive helt færdig og være behandler. Det kan gøres mere strømlinet, hvis man integrerer uddannelserne i én, siger Stephanie Lose.

Som uddannelserne er skruet sammen nu, tager det ifølge DR Fyn to år og syv måneder at blive ambulanceassistent.

Herefter skal assistenten køre ambulance i halvandet år, før uddannelsen til ambulancebehandler kan begynde.

Sammenlagt tager det mellem fire og fem år fra uddannelsesstart til færdiguddannet ambulancebehandler.

Den syddanske region er stærkt udfordret af mangel på mandskab til ambulancerne. Men det er ikke den situation, der er baggrund for forslaget om en forenkling af uddannelsen, understreger regionsrådsformanden.

- Hvis der er en forkortelse, er det nogle måneder, det drejer sig om. Det er ikke sådan, at man med et trylleslag forkorter uddannelsen markant.

- Det her handler om kompetencer og den strømlining, der er i en samlet uddannelse til ambulanceassistent og -behandler, siger Stephanie Lose.

Region Syddanmark besluttede for nylig at hjemtage opgaven med at køre ambulancer.

Det skete, efter at den hidtidige operatør, Bios, gik konkurs. Selskabet havde vedvarende problemer med at få vagtplanerne til at hænge sammen.

Og det er også en udfordring, der rammer regionen.

Stephanie Lose anslår, at der mangler mellem 50 og 100 reddere, før man har fuld bemanding til at varetage ambulancekørslen.

Ifølge DR Fyn er undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) opmærksom på ønsket om en forenkling af uddannelserne på området, og hun vil vende sagen med sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V).

/ritzau/