Region Syddanmark overtager ambulancedrift 15. august

Region Syddanmark og de kuratorer, der har haft ansvaret for konkursboet efter ambulanceselskabet Bios, har nu indgået en aftale om vilkårene for den videre ambulancedrift i regionen.

Aftalen betyder, at Region Syddanmark fra 15. august overtager driften af ambulancerne i de områder af Region Syddanmark, som Bios dækkede, før selskabet blev erklæret konkurs.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Siden skifteretten i Odense 27. juli erklærede ambulanceselskabet konkurs, har Region Syddanmark forhandlet med kuratorerne om at overtage medarbejdere og ambulancer med henblik på selv at overtage driften.

Aftalen er en såkaldt overdragelsesaftale, og der vil ske en virksomhedsoverdragelse af de tidligere Bios-medarbejdere til regionen.

Aftalen indeholder også vilkårene for, hvordan regionen overtager leasingen af ambulancerne, lejen af stationerne, varelager og driftsinventar.

- Jeg er glad for, at det hele er faldet på plads i overensstemmelse med den plan, vi hele tiden har haft, siger Stephanie Lose (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark.

Hun understreger, at aftalen ikke vil få indflydelse for ambulancedriften i regionen.

- Borgerne kommer ikke til at mærke noget, for det er de samme ambulancer, der kører ud fra de samme stationer med de samme medarbejdere i, siger Stephanie Lose.

Også kuratorerne er tilfredse med aftalen.

- Vi overdrager aktiverne fra konkursboet til regionen, og det er vi rigtig glade for, og vi er glade for, at vi kom så hurtigt i mål, siger Jan Bruun Jørgensen, der var udpeget som kurator for advokatfirmaet Andersen Partners.

Han roser regionen for håndteringen af forhandlingerne om konkursboet.

- Vi har været glade for, at regionen har været så fleksibel og kreativ på den gode måde for at sikre, at vi kom i mål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip