Region Syddanmark sparer 8 millioner på mindre sygefravær

Skrevet af John Meyer

17/12/2012

Mest læste i dag

Hvis man sammenligner sygefraværet i månederne fra januar til oktober i 2012 med samme periode sidste år, er fraværsprocenten i Region Syddanmark faldet fra 4,60 pct. til 4,20 pct. Det giver et fald i udgifter på otte millioner kroner, når man fraregner sygedagpengerefusionen.


- Når vi vil nedbringe sygefraværet, tager vi naturligvis hensyn til vores ansatte, for det er ikke mindst i deres interesse med et lavt sygefravær. Men der er også et rent økonomisk aspekt, for det lavere sygefravær frigiver ressourcer til at løse kerneopgaven til gavn for borgere og patienter: Det er jo det, vi er her for, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).


Syv initiativer
Region Syddanmarks indsats bygger på syv initiativer. Initiativerne handler først og fremmest om systematisk ledelsesmæssig opfølgning ved sygefravær. Region Syddanmark tog også det usædvanlige skridt at se på de 10 pct. af de ansatte, der havde mest sygefravær. De stod for ikke mindre end 60 pct. af sygefraværet, og derfor er det værd at interessere sig for, hvordan de mest syge medarbejdere kan hjælpes bedst. Undersøgelsen har vist, at netop den tætte ledelsesmæssige kontakt og den tidlige opmærksomhed er afgørende faktorer. Regionen er altså på rette vej, hvad sygefraværstallene også vidner om.


- Der er selvfølgelig masser af udefrakommende faktorer som for eksempel influenzaepidemier, men jeg er glad for, at vi på Odense Univrsitetshospital kan vise, at man kan nå langt med en fælles, dedikeret indsats, siger administrerende sygehusdirektør på Odense Universitetshospital Jane Kraglund.


Hun forklarer, at man på sygehuset har arbejdet med at nedbringe sygefraværet i et år.


- Der har været en stor indsats, som vi har forankret i både fælles og lokale MED-Udvalg, og vi har formuleret en sygefraværspolitik, som er implementeret hen over foråret 2012, siger Jan Kraglund.