Regioner: Ny bredbånds-hjemmeside knytter landet sammen

Det er tiltrængt med en hjemmeside, der giver borgere og virksomheder mulighed for at se, hvilke bredbåndshastigheder og udbydere der er tilgængelige på en given adresse.

Sådan lyder det fra Carl Holst (V), næstformand i Danske Regioner, efter at Erhvervs- og Vækstministeriet har lanceret hjemmesiden www.tjekditnet.dk.

- Hvis Danmark skal hænge sammen, og det skal det naturligvis, er vi nødt til at tilbyde gode bredbånds- og mobilforbindelser til alle borgere, uanset hvor de bor, siger Carl Holst.

Står det til næstformanden, er bredbånd en fuldstændig central del af vores infrastruktur, som alle bør have adgang til. Derfor er det godt, at man nu kan tjekke dækningen, lyder det fra Carl Holst.

- Der er jo heller ikke mange danskere, som i dag kan forestille sig at bo uden vand eller el, påpeger han.

Også hos Dansk Energi, der er erhvervs- og interesseorganisation for danske energiselskaber, bliver der taget imod hjemmesiden med åbne arme.

- Vi er glade for, at danskerne rundt om i hele landet nu får et helt nyt værktøj til at kunne se sig om efter alternativer, hvis de sidder og er frustrerede med en dårlig bredbåndsforbindelse, siger chefkonsulent Thomas Woldiderich.

En ny opgørelse viser, at 83 procent af alle boliger og virksomheder i Danmark nu har adgang til mindst 100 Mbit/s bredbåndshastighed.

Det, mener Carl Holst, er et "flot resultat". Men han husker på, at Folketinget i februar præsenterede en vækstaftale, som trods gode elementer kun havde tilkendegivelser - ingen løfter - om fuld mobildækning for alle danskere.

- I Danske Regioner ser vi det som indlysende, at alle borgere skal have adgang til de samme ydelser. Ellers skævvrider vi Danmark.

- Vi ønsker at styrke det decentrale Danmark, for vækst og gode forhold i hele landet skal ikke være et by-fænomen. Det er det heldigvis heller ikke, men vi skal sørge for at trække i en retning, som er fair for alle landsdele, siger Carl Holst.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip