Regioner vil reducere psykiatri-patienters medicinering

Nyoprettede hold af psykologer, læger og farmaceuter skal nu rådgive patienter i psykiatrien om medicinering. Til formålet får holdene 35 millioner kroner fra satspuljen uddelt af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Målet er at nedbringe brugen af medicin indenfor psykiatrien samt at inddrage af patienter og deres pårørende mere i behandlingen.

I en pressemeddelelse skriver ministeriet, at mennesker med psykiske lidelser ofte behandles med flere typer medicin, der kan give en række utilsigtede bivirkninger.

De særlige hold, der også kaldes medicin-teams, vil henvende sig til mennesker på bosteder og i sygehuspsykiatrien. Her håber man at involvere patienterne i deres egen behandling i langt højere grad, end det sker nu.

- For mennesker med psykiske lidelser hjælper det bestemt ikke altid med mere medicin, siger sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i en pressemeddelelse.

- Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, hvordan man kan få dem til at trappe forbruget ned og eventuelt trappe helt ud af medicinen. Det kan tværfaglige teams hjælpe med, blandt andet fordi de kan se på problematikken fra flere sider, mener han.

Pengene bliver fordelt således, at Region Hovedstaden får 12 millioner kroner til flere farmaceuter i Region Hovedstadens Psykiatri. Region Syddanmark får cirka syv millioner kroner til oprettelsen af en psykofarmakologisk rådgivningsfunktion.

Også i Region Sjælland og Region Midtjylland skal med hjælp af henholdsvis 5,2 millioner kroner og 6,3 millioner kroner der oprettes hold, der kan rådgive i medicinering.

I Region Nordjylland, der med fire millioner kroner får færrest penge tildelt, går pengene til farmakologisk behandling af psykiatriske patienter med inddragelse af patient og pårørende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip