Regn i Kina sender tusinder på flugt og 87 er omkommet

Voldsom regn har sendt tusinder på flugt i Kina, hvor mindst 87 er omkommet den seneste uge, rapporterer kinesiske statsmedier.

Et enkelt sted i landet - i regionen Jingxing - faldt 545,4 millimeter vand i løbet af 19 timer. Det svarer til den mængde, som hovedstaden får i løbet af et helt år.

I provisen Hebai i den nordlige del af landet er 72 personer omkommet. 78 savnes fortsat, oplyser myndighederne ifølge Xinhua. Hebai omkredser hovedstaden Beijing.

Myndighederne har evakueret næsten 300.000 indbyggere i området. Samtidig har regeringen afsat 105 millioner yuan til hjælpearbejde. Det svarer til 106,4 millioner danske kroner.

Ifølge Xinhua løber provinsens samlede tab op i en helt anden størrelsesorden, nemlig 14,6 milliarder yuan.

Centralbanken i Kina meddelte fredag, at den vil yde økonomisk støtte til genopbygningen.

Området er desuden plaget af strømafbrydelser. Den offentlige transport er delvist brudt sammen, og vejnettet er lukket nogle steder i Hebai.

Både den nordlige og den nordøstlige del af Kina er blevet ramt af heftig regn i løbet af ugen.

Det er ikke første gang, Kina oplever voldsom regn denne sommer. Tidligere på måneden blev adskillige dræbt under oversvømmelser.

Mere end 1,5 millioner hektar med afgrøder er ødelagt på grund af nedbør. Det har medført et økonomisk tab på mere end 20 milliarder yuan ifølge regeringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip