Rejsekort: Transportministeriet får skarp kritik

Skrevet af admin

21/04/2015

Mest læste i dag

Mere skældud til det omstridte rejsekort.

Statsrevisorerne kritiserer tirsdag skarpt, at Transportministeriet ikke har sikret, at økonomien i Rejsekort A/S er tilfredsstillende.

Desuden har Transportministeriet eller parterne bag rejsekortet heller ikke sikret, at rejsekortet er brugervenligt, står der i kritikken fra statsrevisorerne, som også peger fingre af den nuværende transportminister Magnus Heunicke (S).

Kritikken kommer på baggrund af en beretning fra Rigsrevisionen.

- Statsrevisorerne kritiserer skarpt, at Transportministeriet og parterne bag rejse­kortet hverken har sikret, at rejsekortet er brugervenligt, eller at Rejsekort A/S' økonomi er tilfredsstillende.

- Parterne bag rejsekortet har brugt tid og kræfter på at være indbyrdes uenige frem for at løse problemerne med rejsekortet, står der i statsrevisorernes beretning.

Transportministeriet kritiseres direkte for ikke tidligere at have grebet ind over for selskaberne bag rejsekortet, der ser ud til at blive seks år forsinket og koste svimlende to milliarder kroner at udvikle.

Og kritikken rammer også skiftende transportministre.

- Der har været advarselslamper, der har blinket undervejs i Transportministeriet, og her har man bare ladet rejsekortet kører videre med nogle ejere, der ikke har været enige om at løse problemerne, siger statsrevisor Kristian Jensen (V).

- Derfor burde Transportministeriet have grebet ind noget før, både Magnus Heunicke (nuværende S-minister, red.) og andre ministre, siger han.

Statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF), mener, at man fra ministeriets side har reageret flere år for sent.

- Det havde været hensigtsmæssigt, hvis man (ministeriet, red.) tidligere var gået ind og sagt, at det ikke kan fortsætte, og det har de først gjort i 2014 og 2015, og det er måske tre år for sent, siger han.

Rejsekort A/S er ejet af DSB, Metroselskabet, Movia, Nordjyllands Trafikselskab, Midttrafik og Sydtrafik.

/ritzau/