Rejser i flere måneder? Derfor skriver kvinder mystiske Facebook-opdateringer

Ann Katrine Warren

|

13/09/2013

Dagens topnyheder

Er der også pludselig forbavsende mange kvinder i dit Facebook-netværk, som tilsyneladende skal på lange ferier til eksotiske steder? Eller sådan virker det i hvert fald.

Kvinderne skal nemlig ikke ud og rejse. De mystiske statusopdateringer som for eksempel "Jeg rejser til Paris i 18 måneder" handler i virkeligheden om noget langt mere alvorligt - nemlig brystkræft.

På Facebook kører opfordingen rundt fra kvinde til kvinde i alt hemmelighed. De opfordrer hinanden til at skrive den specielle status, som i virkeligheden er deres fødselsdag forklædt i en hemmelig kode.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hver måned i året har fået tildelt en rejsedestination (fx. januar = Mexico, maj = Paris osv. ) og antallet af måneder, man ønsker at rejse, er datoen.

Har man fødselsdag den 5. januar bliver den mystiske besked, som kun andre kvinder forstå: "Jeg tager til Mexico i 5 måneder."

Kædebeskeden er altså en viral kampagne, som skal øge bevidstheden omkring brystkræft, men hvem som står bag er uvist.

I tidligere ligende kampagner har kvinderne skrevet mystiske beskeder om farven på deres BH, hvor de stiller håndtasken, og om de var i et forhold eller ej. Nu er det så fødselsdage forklædt som rejser, der skal skabe undren hos alle ens Facebook-venner.

LÆS OGSÅ: Alternativ opdragelse: Pinlig far tog alt for korte shorts på i protest mod datters tøj

Mange er allerede hoppet med på kampagnen. Blandt andet Transportminister Pia Olsen Dyhr, som i august skabte stor undren hos sine Facebook-venner, da hun pludselig bedyrede, at hun tog til Las Vegas i hele 30 måneder.

Budskabet om brystkræft gik dog ikke klart og tydeligt igennem. Flere gættede på, at ministerens Facebook-side var blevet hacket - og selv ikke politiken.dk kunne gennemskue, hvad Pia Olsen Dyhr havde gang i.

Se den tophemmelig månedskode her:

Januar - Mexico
Februar - London
Marts - Miami
April - Dominikanske Republik
Maj - Paris
Juni - Rome
Juli - Hawaii
August - Californien
September - New York
Oktober - Puerto Rico
November - Las Vegas
December - Australien.