Rejsesag: Avisledere giver Lars Løkke det glatte lag

admin

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

Både Berlingske, Politiken og Jyllands-Posten langer ud efter oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen (V) i lederspalterne i deres tirsdagsaviser.

Under overskrifterne "Jorden kalder Lars Løkke", "Ned på jorden" og "Løkkeland" får Venstre-formanden tre drag over nakken i sagen om sine ekstravagante rejseudgifter som formand for klimaorganisationen GGGI.

- Uanset formildende omstændigheder har Lars Løkke Rasmussen udvist en så voldsom mangel på dømmekraft, at masser af borgerlige vælgere har tilbragt de seneste dage med at banke panden i væggen af lutter ærgrelse, skriver Berlingske.

- Det kan vel være, at mange danskere ligger under for janteloven og går i billige sko.

- Men det er altså her i landet, at den næste statsminister skal vælges, og disse sager har potentiale til at koste det borgerlige Danmark regeringsmagten ved næste valg, lyder det i Berlingskes lederspalter.

Rejsesag: Vælgernes tillid til Løkke har lidt kæmpe knæk

Politiken opfordrer Venstre-bossen til at "slå et slag for åbenhed og sparsommelighed". Samtidigt skal han bede GGGI fremlægge de relevante bilag, lyder det.

- Sammenlignet med udenlandske kolleger er vores folkevalgte generelt meget påholdende. Og Lars Løkke har sikkert "fulgt reglerne" i den internationale organisation, som han også flere gange har understreget, hedder det i avisens leder.

- Men når en dansk politiker bliver placeret i toppen af en af disse organisationer, har vi en berettiget forventning om, at det er et selvstændigt formål at bringe det hele lidt ned på jorden.

- Det er derfor, at vi serverer postevand til EU-topmøder i stedet for Perrier, tilføjer Politikens lederskribent.

Jyllands-Posten skriver, at rejsesagen har mere sprængkraft end Løkkes såkaldte bilagssag, og at den vidner om en "ufattelig mangel på politisk dømmekraft og en moralsk brist, som muligvis kommer af almagtens bacille".

/ritzau/