Rekordmanden Kim Staal affinder sig med birolle

Da Kim Staal søndag aften skøjtede ind på isen i Danmarks VM-kamp mod Finland, skrev han sig ind i dansk ishockeys historiebøger.

18 VM-turneringer har Staal nu været med i, og dermed sidder han alene på rekorden, men det ville være synd at sige, at den 37-årige veteran svælger i sin enestående præstation.

- Lige nu betyder det ikke så meget for mig, men det kan da godt være, at jeg tænker over rekorden til sommer, når jeg sidder og hygger mig i solen, siger Kim Staal.

Meget er sket i dansk ishockey i de 19 år, der er gået, siden han VM-debuterede ved B-VM i Eindhoven i Holland, og Staals egen rolle er i de senere år også væsentlig forandret.

I et årti var han holdets offensive omdrejningspunkt og mest pålidelige målskytte. I dag er han rykket ned i andet geled og indtager en lidt mere ydmyg plads i fjerdekæden.

- Jeg spiller ikke længere så mange minutter, og det har jeg skullet vænne mig til. Men det gælder om at finde motivationen og mulighederne i den rolle, man får. Det har jeg været god til, siger Kim Staal.

I Danmarks første kamp ved dette VM mod Slovakiet måtte han til sin store skuffelse tage plads på tribunen. Dagen efter fik han godt otte minutters istid mod finnerne.

Andre spillere har sagt farvel, når de ikke længere kunne spille hovedrollen, men Staal er der endnu.

- Tanken om at stoppe på landsholdet har da strejfet mig, for man skal jo forholde sig til det, man går og laver. Sådan er det jo også, når man ryger på tribunen, som jeg gjorde til den første kamp ved VM, erkender Kim Staal.

Tallene afslører, at han trods begrænset spilletid stadig kan bidrage til det danske landshold. Han var dansk topscorer ved VM i både 2013 og 2014, og det er ikke kun i dansk ishockey, at han har et stort navn.

Før lørdagens åbningskamp mod Slovakiet var det Staal, de slovakiske pressefolk stod i kø for at tale med.

- Jeg har ikke så meget ære og stolthed i forhold til, hvad jeg var engang. Ja, jeg har ikke det samme lange hår, og det er ikke mig, der får papirlapper af pigerne. Til gengæld er jeg blevet dygtigere til noget andet.

- Jeg spiller smartere og er blevet mere professionel med min krop, så jeg har overskud til den lille rolle, jeg har, forklarer Kim Staal.

Kampen mod finnerne var Staals 63. på øverste VM-niveau, som Danmark debuterede i i 2003. Han er noteret for 20 scoringer og 18 assist.

/ritzau/

.

Dagens Gossip