René Holten må nøjes med World Cup-bronze i Tjekkiet

admin

424 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

Den danske roer René Holten Poulsen kunne ikke leve op til sidste weekends sejr i Duisburg, da han lørdag roede finale i 1000 meter enerkajak ved World Cup-stævnet i tjekkiske Racice.

Danskeren måtte nøjes med bronze efter hjemmebanefavoritten Josef Dostal og ærkerivalen Max Hoff, der også slog René Holten i semifinalen.

I en taktisk præget finale lagde René Holten sig i spidsen fra start, men efter 300 meter overtog Dostal føringen, og også Hoff gik forbi Holten, der forsøgte sig med en forgæves spurt på de sidste 200 meter, beskriver Dansk Kano og Kajak Forbund i en pressemeddelelse.

Ifølge forbundets sportschef, Bo Vestergaard, har det kostet Poulsen overskud at deltage i flere World Cup-løb.

- De kræfter, René havde brugt på løbene i toerkajakken fredag, kom til at koste det sidste overskud. Især hen over mellemstykket og på spurten, hvor han lige manglede det sidste for at kunne true Dostal og Hoff.

- Men generelt synes jeg, at han roede et godt og veldisponeret løb, hvor han fulgte sin egen raceplan og faktisk var ved at indhente Dostal og Hoff på de sidste 100 meter. René var også selv godt tilfreds med sit løb, siger Bo Vestergaard.

Senere på lørdagen roede René Holten Poulsen sig i finalen på 500-meter-distancen, som modsat 1000 meteren ikke er på det olympiske program til sommer i Rio, hvor roeren fra Maribo er et af Danmarks medaljehåb.

Den danske damefirer med Emma Aastrand Jørgensen, Amalie Thomsen, Ida Villumsen og Henriette Engel Hansen er finaleklar på 500 meteren efter en andenplads efter Kina i det indledende heat.

Emma Aastrand Jørgensen er også klar til finalen i 500 meter enerkajak. Hos kvinderne er 500-meter-distancen en OL-disciplin.

/ritzau/