René Holten stryger problemfrit i kajakfinale

René Holten Poulsen fulgte finale-opskriften, roede sit eget løb og holdt fokus på det og ikke på konkurrenterne.

Det var nok til, at den danske kajakroer nåede frem til lørdagens finale ved årets første World Cup-stævne i Milano uden de store problemer.

Landstræner Zoltàn Bako havde på forhånd arbejdet med René Holten Poulsen i forberedelserne til semifinalen på kongedistancen 1000 meter.

Maribo-roeren fulgte opskriften og leverede en af sine mest kontrollerede sejre i karrieren.

- Det var lige efter bogen, og sejren i semifinalen fulgte den tråd, der er lagt i træningsarbejdet fra Zoltàn Bakos side, siger sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund, Bo Vestergaard.

På forhånd var René Holten spændt på udfordringen i semifinalen, hvor den tidligere verdensmester og OL-sølvvinder fra London, canadieren Adam van Koeverden, var blandt de hårdeste konkurrenter.

Canadieren lagde da også bedst fra start, men René Holten holdt hele tiden kontakten i sin egen rytme, og med 250 meter tilbage nåede han op på siden af Adam van Koeverden og trak fra.

I lørdagens finale bliver konkurrencen dog endnu tættere. Blandt de øvrige finaledeltagere er René Holtens evige rival, Max Hoff fra Tyskland.

Og skulle det glippe på 1000-meteren, kan han tage revanche på den halve distance, hvor han også er klar til finalen.

Lørdagens finale på den olympiske 500 meter bliver også med dansk deltagelse - nemlig med Henriette Engel Hansen som en af deltagerne.

Det står klart efter fredagens semifinale, hvor roeren kom i mål på andenpladsen - kun slået af polakken Beata Mikolajczyk.

Henriette Engel roede et kontrolleret løb, selv om hun blev hårdt presset af canadiske Emilie Fournel i kampen om den adgangsgivende andenplads.

/ritzau/

 

Dagens Gossip