René Toft Hansen: Lad os så tage den femteplads

Guleroden med OL-deltagelse i Rio i 2016 var mere end nok til at motivere de danske håndboldherrer til at hente en 36-33-sejr over Slovenien ved VM i Qatar.

Der var kun tale om en placeringskamp, og det kunne man godt se, men Danmark er med sejren sikker på adgang til OL-kvalifikationen.

Lørdag venter en kamp mod Kroatien om femtepladsen, og den kan give danskerne en bedre seedning.

- Nu er vi med i OL-kvalen. Men lad os lige tage den femteplads også, så vi kan få en bedre seedning. Det vil betyde meget, så vi skal være klar mod et stærkt kroatisk hold, som slog Tyskland rimelig sikkert.

- Vi har spillet mange tætte kamp mod dem, hvor vi har trukket det længste strå. Lad os håbe på det igen, siger René Toft.

Stregspilleren roser holdkammeraten Lasse Svan Hansen, der scorede 13 mål på 13 forsøg - to mål fra Nikolaj Jakobsens rekord i en enkelt kamp.

- Jeg er meget tilfreds. Det var en kamp på cruise control. Vi havde godt styr på det og kørte en sejr hjem uden at skulle helt op i øverste gear.

- Der var én, der virkelig var oppe i et højt gear. Svan var helt oppe i syvende gear og spillede en fantastisk kamp med 13 på 13.

- Det var lige før, at jeg tror, at Nikolaj begyndte at svede lidt og var nervøs for scoringsrekorden, siger René Toft.

På bænken håbede man på, at Lasse Svan kunne komme og slå rekorden, men det skete ikke.

- Vi sad da og kunne se, at han kom tættere og tættere på, og der var 20 minutter tilbage. Men han fik ikke flere afslutninger. Men det betød ikke så meget, han var tilfreds, lyder det fra René Toft.

/ritzau/

 

Dagens Gossip