René Toft om Bosnien: Risiko for at blive smadret ned

Det danske herrelandshold i håndbold indledte EM-kvalifikationen torsdag med en sikker 31-21-hjemmesejr over Litauen.

Søndag venter en noget sværere modstander, når Gudmundur Gudmundssons mandskab drager til Balkan for at møde Bosnien.

Forsvarsgeneral og stregspiller René Toft Hansen ser frem til et mere fysisk opgør, end det var tilfældet torsdag aften.

- Bosnien er en helt anden størrelse end Litauen. De er meget bedre, og så spiller de jo på hjemmebane. Balkan er et rigtig svært sted at spille, hvor der bliver gået til vaflerne, og hvor spillerne får lov til det.

- Jeg har lige hørt, at de i deres seneste kamp mod Hviderusland fik ni udvisninger. Så vi kan nok godt forvente, at de kommer med et ordentligt tryk, hvor risikoen for at blive smadret ned er noget større, siger René Toft Hansen.

Kiel-spilleren har et forslag til, hvordan danskerne skal undgå at slå sig på de bosniske spillere.

- Vi skal sørge for at holde hovedet koldt i angrebet og holde et højt tempo, så de ikke får lov til at komme ud og smadre til os.

- De kan være nogle hårde typer, som er garant for en del udvisninger. Men vi skal ikke lade os kyse af at være på udebane, og jeg tror, at det kan ende med at blive en sund oplevelse for os, siger han.

Kampen mod Bosnien kan også ende med at blive et gensyn med en tidligere holdkammerat for danskeren.

I sin tid i KIF Kolding spillede Toft sammen med den bosniske stregkollega Muhamed Toromanovic, og det gensyn glæder han sig til.

- Han er en utrolig god angrebsstreg, som flytter dig godt og er træfsikker på sine afslutninger. Han er ikke så høj, men han er bred, så han er svær at komme rundt om som forsvarsspiller.

- Jeg håber, at han spiller, for det kunne være sjovt at hilse på ham igen. Det er nogle år siden, at jeg sidst har talt med ham.

Danmark møder Bosnien søndag aften klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip