Republikanere bliver historiske i valgtriumf

Samtidig med valgtriumfen ved det amerikanske midtvejsvalg kan Republikanerne også juble over, at flere af deres nyvalgte politikere til Kongressen nu bliver historiske.

For første gang siden den amerikanske borgerkrig er der således blevet valgt en sort senator fra sydstaterne. Den 49-årige republikaner Tim Scott fra South Carolina har nemlig vundet vælgernes gunst og bliver den første folkevalgte sorte senator siden 1865, da borgerkrigen sluttede.

Tim Scott blev i 2012 udnævnt til midlertidig senator, da hans forgænger gik af, men nu har han altså for første gang sikret sig et folkeligt mandat.

I staten Utah har den 38-årige Mia Love ligeledes skrevet sig ind i historiebøgerne. Hun bliver den første sorte republikanske kvinde, som bliver valgt ind i Repræsentanternes Hus. Mia Love er tidligere borgmester i byen Saratoga Springs. Hun overtager sædet efter demokraten Doug Owens.

I New York betyder valgsejren til den blot 30-årige Elise Stefanik, at hun bliver historisk. Republikaneren er den yngste kvinde, der er valgt ind i den amerikanske kongres.

- Jeg er beæret og ydmyg over at være den yngste kvinde nogensinde, der bliver valgt ind i Kongressen. Og at være en del af den fremtidige generation af kvinder, der er ved at bryde igennem, siger Elise Stefanik.

Den nu tidligere rekord havde demokraten Elizabeth Holtzman, da hun i 1972 vandt et sæde i Repræsentanternes Hus som 31-årig.

Ved midtvejsvalget har kvinder sat sig på 18 procent af pladserne i Repræsentanternes Hus og 20 procent i Senatet.

Resultatet af midtvejsvalget i USA betyder, at Republikanerne nu har flertal i begge Kongressens kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip