Restaurant Vejlegården er gået konkurs

Den meget omtalte Restaurant Vejlegården har måtte dreje nøglen om. Restauranten er gået konkurs, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Vejlegården blev landskendt, da 3F-medlemmer i 2012 kæmpede for at få de ansatte på en 3F-overenskomst og derfor blokerede restauranten. Restaurantens daværende forpagter, Amin Skov, havde indgået ny overenskomst med Kristelig Fagforening.

Konflikten rullede hen over sommeren, og mange politikere fra den borgerlige fløj udtrykte sympati for Amin Skov. Og flere politikere valfartede til Vejle for at spise stegt flæsk på restauranten.

Dernæst brændte Vejlegården en decembernat, hvor Amin Skov var eneste mand i restauranten. Han er senere blevet sigtet for at stå bag branden. En sigtelse politiet senere opgav.

Amin Skov havde krævet en erstatning på 1,5 millioner kroner for anholdelse og sigtelse for brandstiftelse. Men i onsdags afviste anklagemyndigheden kravet.

Torsdag fik personalet så beskeden om, at restauranten ville gå konkurs, og fredag sendte bestyrelsesformand Jette-Lis Christensen konkursbegæringen til skifteretten i Kolding, skriver avisen.

Restauranten genåbnede i maj 2013 med en ny ejerkreds med 35 anpartshavere. Vejlegården kom ud af året med et underskud på 723.000 kroner, men man havde en forhåbning om, at Vejlegården i 2014 ville komme ud med et regnskab i balance.

I dag er der fem personer ansat på fuld tid i restauranten, mens yderligere cirka 10 var løst tilknyttet.

Det er ikke første gang, at restauranten går konkurs. Det skete også i marts 2013. Dengang var det Amin Skovs kone, der overtog restauranten efter sin mand.

/ritzau/

 

Dagens Gossip