Ret afviser anklage om stort speed-smugleri

Tre mænd og en kvinde er fredag sluppet for adskillige års fængsel ved en narkosag i Retten i Glostrup.

I anklageskriftet blev det påstået, at der blev indsmuglet 30 kilo amfetamin fra Holland til Danmark, og at stoffet skulle opbevares i kvindens lejlighed i Ballerup.

I dommen nikkes der ganske vist til indsmugling af de 30 kilo - men det var ikke amfetamin, men i stedet skunk, lyder det. Og straffen er dermed helt anderledes end forventet af anklageren.

- Det er brandærgerligt, for der er ydet en stor indsats under efterforskningen af Københavns Politi og af Vestegnens Politi, siger anklageren, Helene Brædder, i en kommentar.

Den 34-årige hovedmand i affæren, Atilla Celikdemir, har fået den længste straf med fængsel i tre år. Det skyldes, at han på en adresse i Måløv lå inde med 214 gram kokain.

Straffen er en tillægsstraf, fordi han tidligere er blevet idømt ni års fængsel for et dødeligt knivstik. På Baltorpvej i Ballerup stak han en 30-årig mand, der skyldte ham penge for narkotika.

Efter dommen fredag eftermiddag skal han fortsat være varetægtsfængslet, hvorimod hans storesøster og to mænd er blevet sat på fri fod.

Søsteren straffes med seks måneders fængsel, fordi hun findes skyldig i et forsøg på at opbevare de 30 kilo skunk, oplyser anklageren.

En 39-årig mand har fået fængsel i et år, mens en 32-årig gøres ansvarlig for 20 kilo skunk og derfor er idømt fængsel i 10 måneder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip