Retningslinjer skal forhindre nye fejl i Skat

26/03/2015 13:54

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Et sæt retningslinjer skal sikre, at Skat i fremtiden behandler tilbud om oplysninger om skattely korrekt.

Det oplyser skatteminister Benny Engelbrecht (S) på et samråd torsdag, efter at Skat har fået kritik for håndteringen af et anonymt tilbud om oplysninger samt deres mangel på initiativ for at få fat i oplysningerne fra den såkaldte HSBC-liste.

- De to sager er desværre ikke blevet håndteret, som de burde. Derfor har det været afgørende for mig at få rettet helt op, siger Benny Engelbrecht.

Retningslinjerne er endnu ikke færdige, men de kommer ifølge ministeren til at indskærpe, at behandlingen af sådanne sager skal ske i henhold til politiske aftaler.

Et af kritikpunkterne mod Skat har været, at de i 2013 ikke forelagde et tilbud om oplysninger om formuer i skattely for daværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) på trods af en politisk aftale om det modsatte.

Sagen har fået Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen, til at kræve en uvildig undersøgelse. Det beslutningsforslag vil han nu sende til afstemning i folketingssalen. Her vil han få støtte fra De Konservative, der tidligere har krævet det samme.

Efter samrådet var Venstres skatteordfører, Torsten Schack Petersen, ikke afklaret i forhold til en uvildig undersøgelse.

- Vi holder alle døre åbne i den her sag. Der er stillet en række spørgsmål og bedt om en redegørelse. Vi vil på baggrund af de svar, vi får, afgøre, om vi har fået nok oplysninger, eller om der er behov for en uvildig undersøgelse, siger han efter samrådet.

Han undrer sig over, at ministeren mener, at interne retningslinjer løser problemet.

- Man efterlades med det indtryk, at Skats interne regler er vigtigere end det Folketinget vedtager. Det er helt vildt.

/ritzau/