Retsordfører: Rohde skal holde sin kritik inden døre

Venstres Jens Rohde skal i EU-Parlamentet hellere finde en EU-løsning på asylproblemerne end kritisere Venstre og den politiske ordfører, Inger Støjberg, for at "score nogle hurtige, politiske point" på krigsflygtninge fra Syrien.

- Rohde skal holde sin kritik inden døre i Venstre, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

I magasinet Ræson retter Jens Rohde en bredside mod Venstre: Det er "rendyrket sludder", at Danmark ikke kan tage flere flygtninge, siger han og mener, at det kræver at Venstre slutter borgfred med Socialdemokraterne.

- I stedet for at skændes med vores politiske ordfører i offentligheden, så skulle han trække i arbejdstøjet og arbejde for nogle af de løsninger, han peger på for at afhjælpe det problem, som ikke blot Danmark, men hele Europa står i, siger Karsten Lauritzen.

Venstre har ikke forladt Uffe Ellemann-Jensens mere humane linje om udlændinge, hvor han ved folketingsvalget i 1998 afviste at gøre udlændinge til hovedtema, mener retsordføreren.

- Ligesom Jens Rohde er jeg rundet af Uffes skole. Derfor meldte jeg mig i 1998 ind i Venstre. Men Venstre har bevæget sig om udlændinge og andre områder. Problemer med asylansøgere og udlændinge i danske fængsler bliver et stadig større problem, påpeger Karsten Lauritzen.

Han erkender, at Venstre konkurrerer om udlændinge med regeringen og Dansk Folkeparti. Venstre vil ikke stramme retorikken, men finde løsninger, mener han.

- Det giver en kæmpe økonomisk udfordring, hvis der måske kommer 20.000 syrere til Danmark plus familiesammenføring, siger Karsten Lauritzen.

Spørgsmål: - Sverige tager i 2014 og 2015 godt 100.000 asylsøgere årligt. Hvorfor stejler Danmark ved at tage 20.000?

- I Sverige kan man ikke sige, hvad man mener. Der har man ikke en ærlig debat om udlændinge og integration. Det kommer til at ændre Sverige som land med den store tilstrømning, mener Karsten Lauritzen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip