Retssag mod Westgate-sigtede er indledt i Kenya

Sagen mod fire mænd, der er sigtet i forbindelse med angrebet sidste år mod indkøbscentret Westgate i Kenyas hovedstad, Nairobi, er indledt.

Onsdag leverede en vagt, der stod foran centret før angrebet, sit vidneudsagn i forbindelse med gidseltagningen, der endte med at koste 67 mennesker livet.

De fire mænd er ikke anklaget for at udføre angrebet, men for at hjælpe de bevæbnede, der stod bag, og som alle menes at være dræbt under befrielsesaktionen. Man mener, at der var fire gerningsmænd.

De fire sigtede mænd har erklæret sig ikke-skyldige i anklagerne, der går på støtte til en terroristgruppe.

Den somaliske al-Qaeda-knyttede gruppe al-Shabaab har taget skylden for angrebet og sagt, at gerningsmændene kom fra en specialuddannet enhed af selvmordssoldater.

Al-Shabaab har sagt, at angrebet var en advarsel til Kenya om at trække dets soldater ud af det sydlige Somalia, hvor de bekæmper al-Shabaab som del af Den Afrikanske Unions styrke.

Angrebet stod på fra 21. til 24. september sidste år.

Dele af indkøbscentrets tag kollapsede som følge af de kraftige eksplosioner, der fandt sted, da kenyanske soldater nedkæmpede gidseltagerne.

Flere udlændinge var blandt de dræbte. Heriblandt seks briter, to canadiere, to franskmænd, to indere, en kineser, en hollænder samt en sydafrikaner og en sydkoreansk statsborger.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip