Retten frifinder ægtepar for vold mod fem af dets børn

Et forældrepar, der var tiltalt for mishandling af og vold mod fem af dets seks børn, er torsdag blevet frifundet af Retten i Roskilde.

Børnene er i dag mellem fire og 12 år gamle, og den påståede vold, som parret altså nu er frifundet for, skulle være begyndt, da den nu 12-årige søn var fire år gammel.

Sagen begyndte i maj, da Roskilde Kommune kontaktede politiet på baggrund af en mistanke om vold. Det førte til videoafhøring af fire børn og efterfølgende anholdelse og fængsling af forældrene.

Faren, der er læge, blev senere tiltalt for at have skubbet sine børn, løftet dem op med et greb om halsen, presset en bøjet finger ind i rygsøjlen og kastet dem ned i gulvet eller sengen.

Hans hustru blev tiltalt for at have overværet og dermed også accepteret den påståede vold, som skulle være foregået i hjemmet i Roskilde og i et sommerhus i Rågeleje.

Parret har under sagen nægtet sig skyldig.

- Vi har seks børn, og det gør, at konfliktniveauet er højere, og at der er mere brug for opdragelse. Men ikke for vold, sagde lægen under sin forklaring fra vidneskranken onsdag.

Og Retten i Roskilde giver ham altså ret. Den finder ikke, at de ting, børnene fortalte, kunne danne grundlag for en dom for vold, skriver Sjællandske Mediers netavis.

- Der er ingen tvivl om, at børnene ikke har befundet sig vel i familien, der har et højt konfliktniveau, sagde dommer Tove Horsager ifølge sn.dk ved domsafsigelsen.

- Men efter de forklaringer der er givet, anser vi det ikke sandsynligt, at den vold, der er beskrevet i anklageskriftet, har fundet sted, uden at det havde afstedkommet fysiske eller psykiske skader på børnene, fortsatte hun.

Det lettede ægtepar faldt hinanden om halsen og lod tårerne få frit løb, da det stod klart, at det var frifundet for de alvorlige anklager, skriver sn.dk.

Anklagemyndigheden har nu to uger til at afgøre, om man vil anke sagen til landsretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip