Riften om arbejdskraft har ikke været større siden 2008

Der er igen ved at være rift om arbejdskraften i Danmark. I marts havde jobcentrenes centrale jobsøgningsbank, jobnet.dk, for første gang siden 2008 mere end 30.000 stillingsopslag. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Med 31.838 jobopslag var der i sidste måned 7678 flere stillingsopslag end samme måned sidste år. Der var til sammenligning 130.000 ledige i februar.

- Det giver begrundet håb for optimisme, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) ovenpå tallene.

- Det er endnu en bekræftelse af, at vi ikke er ude af krisen, men at det lysner.

Efterspørgslen efter job fordeler sig på en sådan måde, at der ifølge beskæftigelsesministeren ikke er grund til bekymring for såkaldte flaskehalse, hvor der mangler kvalificeret arbejdskraft på specifikke områder.

- Det er sådan set meget bredt fordelt på brancher, at der er ledige job. Det er ikke sådan, at det er fokuseret på enkelte områder, siger Henrik Dam Kristensen.

Dermed mener beskæftigelsesministeren også, at Venstres forslag om at genindføre bolig-job-ordningen er overflødigt.

- En boligjob-ordning er glimrende, når der er krise. Sådan noget skal ikke være permanent. Man kan se på de her tal, at det går den rigtige vej. Og risikoen for flaskehalse er noget af det, man skal undgå, siger han.

Ministeren tilskriver de nye tal en kombination af politiske reformer og konjunkturer.

- Jeg tror, at det har lidt at gøre med vores reformer. Det er nok en kombination af flere ting. Vi ved alle sammen, hvor afhængige vi er af udenlandske konjunkturer, siger han og minder om, at krisen ikke er ovre endnu.

- Nu taler jeg ikke om, at der ikke er mere arbejdsløshed. Vi har stadig en arbejdsløshed i underkanten af fem procent. Jeg siger bare, at der er nogle tal her, der giver grund til optimisme, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip