Rigspolitichef: Betjentes overarbejde er på vej ned

De danske politimænd og -kvinder har på fem måneder arbejdet 900.000 timer mere, end de skulle. Men ifølge chefen for Rigspolitiet, Jens Henrik Højbjerg, er de danske politikredse i gang med at løse problemet.

- Faktum er, at politikredsene generelt er godt i gang med at nedbringe den opsparede frihed. Folketingets ekstrabevilling har givet mulighed for, at vi kan udbetale en del af de timer, som medarbejderne har til gode, siger Jens Henrik Højbjerg i en skriftlig kommentar.

Højbjerg henviser til, at Folketingets Finansudvalg i april afsatte 150 millioner kroner til beskyttelse mod terror. Samtidig har man øget optaget på politiskolen, hvilket ifølge rigspolitichefen også er en del af løsningen.

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, anerkender Rigspolitiets forklaring, om at antallet af overarbejdstimer muligvis er på vej ned. Han siger dog samtidig, at politibetjentene råber om hjælp.

- Jeg kan ikke mærke, at overarbejdet er på vej ned. Men det kan jeg da ikke udelukke. Det er med lange udsigter, hvis det er.

- Vi hører fra politifolk rundt i Danmark, at de er dybt frustreret. Det er et problem, som har udviklet sig over en lang periode, og ikke kun efter terroranslaget. Samtidig er der 580 færre politifolk end 1. januar 2011, siger Oxfeldt til Ritzau.

Politiforbundet håber, at der kigges meget positivt til politiet, når der skal indgåes en ny flerårsaftale 1. januar næste år og mener, at løsningen er at ansatte flere politifolk.

De 900.000 timer er optjent fra januar til maj i år, og skyldes ifølge rigspolitichefen ekstraarbejde i forbindelse med skudattentaterne i København 14. februar.

Samlet set har politistyrken i alt 1,6 millioner timers afspadsering til gode. Ifølge Politiforbundet svarer til 1000 fuldtids politistillinger.

I april i år var det samlede antal overarbejdstimer opgjort til 370.000 timer, viser et svar til Folketinget ifølge Berlingske. 120.000 af dem var begrundet med skudattentaterne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip