Rigspolitiet: Alle med behovet skal have skudsikre veste

Politibetjente rundt om i landet kan nu se frem til flere skudsikre veste.

Rigspolitiet lover derudover, at der vil blive foretaget en analyse og undersøgelse af politiets skydeuddannelser og sikkerhedsudstyr, så det stemmer overens med det trusselsbillede, der hviler over Danmark i øjeblikket.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Politiforbundet torsdag eftermiddag.

- Jeg vil dog gerne på forhånd komme med den klare tilkendegivelse, at alle betjente, som i deres arbejdsfunktion har behov for det, skal have en skudsikker vest som personlig udrustning, siger Jens Henrik Højbjerg, der er rigspolitichef, i pressemeddelelsen.

- Dette er heldigvis allerede tilfældet for rigtig mange, men vi skal nu sørge for at komme hele vejen rundt.

Udmeldingen fra Rigspolitiet bifaldes hos politibetjentenes fagforening, Politiforbundet, der fremhæver behovet for en diskussion om politiets udstyr og uddannelse efter angrebene i København 14. og 15. februar.

- Kollegernes sikkerhed og ordentlige beslutningsgrundlag for politikere har været helt afgørende for vores indsats her i forbundet i forbindelse med begivenhederne i København, lyder det fra Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Efter, hvad der er sket i København, er det en helt ny situation, vi står i. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu i endnu højere grad værner om vores kollegaers sikkerhed, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip