Riis giver dansk talent en ny chance

Det danske cykeltalent Rasmus Guldhammer har fået en ny chance hos Bjarne Riis og Tinkoff-Saxo.

Når etapeløbet Post Danmark Rundt er slut den 10. august, skifter Guldhammer sit tøj fra det danske hold Team Trefor-Blue Water ud med Tinkoff-Saxos blå og gule dragt på en såkaldt lærlingeaftale, der gælder for resten af sæsonen.

Det meddeler både Guldhammers nuværende hold og Tinkoff-Saxo i pressemeddelelser søndag.

- Jeg er glad for at byde Rasmus velkommen for resten af sæsonen. Jeg har taget beslutningen sammen med sportsdirektørerne efter at have fulgt ham i noget tid, siger Riis.

Han mener, at Guldhammer er en rytter med god acceleration og evnen til at præstere i kuperet terræn med mange temposkift.

Rasmus Guldhammer har haft en lidt anderledes karriere end de fleste. Han debuterede på cykelsportens højeste niveau i 2010, hvor han fik kontrakt med det daværende storhold HTC-Highroad.

Livet som professionel cykelrytter viste sig dog ikke at passe den unge dansker, og han fik ophævet sin kontrakt og mistede en kort overgang helt lysten til cykling. Lysten er siden vendt tilbage i fuldt flor.

- Han har et stort talent, men manglede både erfaring og modenhed tilbage i 2010. Men han har udviklet sig siden, og i år har jeg set hans talent, og nu får han chancen for at vise sig på dette niveau, siger Riis.

Guldhammers første cykelløb for Tinkoff-Saxo bliver ifølge Riis øjensynligt Tour of Colorado og Tour of Britain.

/ritzau/

 

Dagens Gossip