Riis henter Bobby Julich tilbage til Tinkoff-Saxo

Den tidligere toprytter Bobby Julich vender fra den kommende sæson tilbage til Bjarne Riis' hold, hvor han kørte sine fire sidste år som aktiv.

Nu 42-årige Julich er hyret som hovedtræner for det ambitiøse cykelhold, og dermed genoptager han sit succesfulde samarbejde med Riis.

- Min intention er at blive dybt involveret i rytternes liv, ikke bare i træningen, men også i forhold til rådgivning om livet som helhed, rådgivning og taktik, restitution og ernæring. Jeg vil gerne være manden, der ser på alle detaljer, siger Bobby Julich i en pressemeddelelse.

Amerikaneren blev i 1998 nummer tre i Tour de France og vandt seks år senere sølv i enkeltstart ved OL i Athen, men han har siden erkendt at have brugt doping i 1990'erne.

Bekendelserne, der kom i efteråret 2012, medførte en fyreseddel fra Team Sky, hvor han på daværende tidspunkt var en del af trænerstaben.

Nu får Julich altså en ny chance på Tinkoff-Saxo, hvor han er en af flere nyansættelser, der er blevet offentliggjort mandag.

Riis-holdet har også hyret Daniel Healey i en nyoprettet stilling som Head of Sports Science, mens Sean Yates og Patxi Vila bliver sportsdirektører.

- Det er utroligt dygtige folk, og de ville i mine øjne være en gevinst for alle hold, fordi de kommer med stor motivation og erfaring. De kommer til at spille en stor rolle i vort nye og ambitiøse team, og dette er et udtryk for vores ambitioner om at levere resultater i 2015, siger Bjarne Riis.

/ritzau/

 

Dagens Gossip