Riis om svære år med Contador: Det har været et helvede

Da Alberto Contador styrtede og måtte udgå af Tour de France mandag, ramte det Tinkoff-Saxos manager Bjarne Riis som en hammer i hovedet.

Men nedturen er blot den seneste i en række for de to, som har arbejdet sammen siden 2011. Spanierens fire sæsoner på holdet har budt på flere nederlag end sejre.

- Det har været et helvede. Det har det. Det har været meget frustrerende, men sådan er det, siger Bjarne Riis.

- Vi kæmper videre. Vi tror på det. Han skal nok komme igen, og vi skal nok give den gas, om det er i år eller næste år, er sådan set ligegyldigt.

Contador var en sejrsmaskine, da han fik sit gennembrud i 2007. Han vandt fire grand tour-løb på tre sæsoner, en yderst sjælden bedrift i cykelhistorien.

Under Bjarne Riis' vinger er det blevet til en enkelt grand tour-sejr, i Vuelta a Espana i 2012. Men perioden overskygges af spanierens dopingdom, der skyldes en prøve, fra før han kom til Team Saxo Bank.

Nu er Alberto Contador så rejst hjem til Madrid med et brækket skinneben og et grimt sår.

- Der er en fraktur på skinnebenet, på den øverste del, men den sidder midt på, så det er næsten så heldigt, som det kunne være. Det er ikke der, hvor det bliver belastet mest. Så de vurderer, at en operation er unødvendig, hvilket er ret godt.

- Hans kødsår er derimod ret dybt. Det er ikke så godt, og det er de lidt bekymret for.

Håbet er, at Contador kan stille op i Vueltaen og der kæmpe imod Chris Froome, der som den anden forhåndsfavorit i Touren ligeledes styrtede ud af løbet.

- Vi er ikke der, hvor vi kan sige ja eller nej til, om han kan køre Vueltaen, siger Riis.

- Det er for tidligt at sige, hvornår han kan køre. Selvom vi ved, at de gutter heler hurtigt, så kan det godt tage lang tid. Jeg havde selv en skade over knæet her i foråret, og det tog lang tid. Den slags kan være svært at sige noget om.

/ritzau/

 

Dagens Gossip