Riis-rytteren Majka vinder hård Tour-etape

Bjarne Riis-opfindelsen Rafal Majka vandt lørdag 14. etape af Tour de France - 24 sekunder foran Vincenzo Nibali.

Polakken blev ellers i afslutningen jagtet af Tourens førende rytter. Han holdt ham væk, mens Nibali alligevel øgede sin samlede føring i løbet.

Bjarne Riis ejer ikke længere cykelholdet, men er holdets sportslige leder, og danskeren var himmelhenrykt over sejren.

- Det er stort det, Majka laver her. Det er super fortjent, og det betyder utroligt meget for os efter, at vi mistede Alberto Contador, siger Bjarne Riis til TV2.

Vincenzo Nibali har nu et forspring på 4,37 minutter til Alejandro Valverde (Movistar). Spanieren har til gengæld kun 13 sekunders forspring til franskmanden Romain Bardet (AG2R), som igen kun har 16 sekunder til nummer fire Thibaut Pinot (FDJ)

Polakken kørte en imponerende etape, hvor han var med i dagens tidlige udbrud blandt 17 ryttere. Et udbrud, som talte flere kompetente bjergryttere som Joaquim Rodriguez (Katusha) og Sky-rytteren Mikel Nieve.

Udbrydergruppen blev splittet på den afsluttende stigning op til målstregen i Risoul, og Majka kørte væk omkring otte kilometer før mål.

I første omgang blev han jagtet af sidste års nummer tre Joaquim Rodriguez, men spanieren havde ikke kræfter nok.

24-årige Rafal Majka blev udtaget til Tour de France som Tinkoff-Saxos sidste rytter, da tjekken Roman Kreuziger måtte slettes fra startlisten på grund af dopingmistanke.

Majka brokkede sig offentligt, han mente, at han var for træt efter Giro d'Italia, hvor han blev nummer seks.

Nu har han kørt sig i form, og da han fredag blev nummer to på 13. etape, erklærede han selv, at han ville forsøge at vinde lørdag.

Det gjorde han så.

Jakob Fuglsang (Astana) indledte dagen med at fortælle de danske medier, at han havde ondt alle steder og havde sovet elendigt.

Han håbede blot, at han kunne følge med sin holdkaptajn Vincenzo Nibali så længe som overhovedet muligt.

Derfor var det overraskende, at danskeren holdt helt til ni kilometer før målstregen i Risoul.

Fuglsang havde holdt fast på Col du Lautaret og mere overraskende på Col d'Izoard, hvor han også hjalp Nibali på nedkørslen, da franskmanden Romain Bardet, som er nummer tre i den samlede stilling, angreb.

Han gjorde det næppe for at angribe Nibali, men for at skabe større afstand til løbets nummer fem, Tejay van Garderen (BMC), der er en trussel for italienerens podieplads på næste uges lange enkeltstart.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip