Rikke Møller Pedersen ryger ud efter omsvømning

Rikke Møller Pedersen svømmede dobbelt så langt som konkurrenterne i semifinalen på 50 meter bryst, og alligevel får hun ikke lov at være med i søndagens finale.

Danskeren tabte omsvømningen om ottendepladsen til ukraineren Mariya Liver.

Når det overhovedet kom så vidt, var det fordi Møller Pedersen svømmede en dårligere tid i semifinalen end i indledende heat og endte på en delt ottendeplads.

Da der kun er otte finalepladser, skulle hun derfor ud i en direkte duel om den sidste plads.

En uvant situation for guldvinderen på 100 og 200 meter bryst.

- Jeg ved ikke helt, hvad der skal ske. Jeg har aldrig prøvet det her før, og det var noget mærkeligt noget, jeg lå og lavede i vandet.

- Måske har jeg ikke rigtigt kunnet sætte mig op til det her. Jeg glæder mig meget mere til at svømme holdkappen i morgen, og måske er det årsagen til, at jeg havde det svært, sagde hun lige efter sit første løb.

Her vidste hun heller ikke, om hun overhovedet stillede op til omsvømningen, fordi der som nævnt er en langt vigtigere 4x100 medley holdkap søndag.

Kort efter lød meldingen fra sportschef Mikkel von Seelen dog, at fynboen ville gå efter finalepladsen, og efter at aftenens sidste præmieoverrækkelse var overstået, måtte hun op på startskamlen igen.

Danskerne kom skidt fra start og fik aldrig rigtigt hentet sin ukrainske modstander, der med tiden 31,23 sekunder var 17 hundreddele bedre end Rikke Møller Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip