Ringenes Herre-stjerne kæmper mod ebola

Der er langt fra at skyde med bue og pil i en elver-skov til at bekæmpe ebola i Afrika.

Det måtte en tydelig berørt Orlando Bloom sande, da han over weekenden var på et fire dages besøg i det ebolaramte land Liberia i Vestafrika.

Den 38-årige Ringenes Herre-skuespiller og Unicef-ambassadør var den første kendis til at besøge landet, efter den frygtede virus brød ud. Det skriver People.com.

- Alle jeg mødte, var besluttede på at overvinde ebola, så de kan komme tilbage til deres normale liv, siger Bloom.

I en video viser skuespilleren, hvordan han er pakket ind og sikret med op til flere gummihandsker, hætter, sikkerhedsbriller, mundbeklædning og en slags gummistøvler, før han træder ind i det ebolaramte område. På maven af den hvide dragt er der med sprittusch skrevet "Orlando Bloom", så ingen i området er i tvivl, hvem manden bag masken er. 

Da han kommer ud af dragten, der ifølge Bloom får ham til at svede i lange baner, møder han en afrikansk mand, Ansu Anderson Turay, og hans seksårige søn, Abraham. Ansu har mistet sin kone, fire børn og begge stedforældre til ebola, og opfostrer nu sin sidste søn alene.

- Det er virkelig svært at forstå så stort et tab, sagde skuespilleren efter mødet med Ansu, der fortæller, at mange i landsbyen stadig er bange for at komme tæt på ham.

Bloom, der er bedst kendt for sine roller i storfilmene Ringenes Herre, Hobitten, Troja og Pirates of the Caribbean, mødte også en flok skolebørn, der lærte ham deres daglige rutiner. De skal, før de kommer ind i skolen, tage deres temperatur og vaske deres hænder, så smitten ikke spreder sig. Og skuespilleren selv kom ikke igennem døren, før hans temperatur blev taget.

Ifølge Unicef har ebola-virussen smittet mere end 24.000 mennesker over verden, heriblandt 5000 børn, og har dræbt næsten 10.000 ofre.

Se videoen med Orlando Bloom her: http://www.people.com/article/orlando-bloom-liberia-ebola-unicef

Newspaq

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip